نام کتاب: تغییرات بیوشیمیایی در اختلال آپنه خواب و ارتباط بیماریها با آن
مولف/ مولفان: دکتر پریچهر حناچی، دکتر شبنم محمدی
مترجم/ مترجمان:
ناشر: انتشارات نوروزی
تاریخ نشر: 1399
تعداد صفحات: 184ص.
شابک: 4-021287-622-978
موضوع: سندرمهای وقفه تنفسی هنگام خواب
سندرمهای وقفه تنفسی هنگام خواب – جنبههای فیزیولوژیکی
اختلالات خواب – فیزیولوژی بیماریها
توضیحات:
اختلالات تنفسی حین خواب شامل مجموعه ای از نشانه ها و علائم بالینی از جمله وقفه کامل یا نسبی تنفسی حین خواب (آپنه و هیپوپنه) و تغییر الگوی تنفسی است. این اختلالات با تاثیر بر الگوی خواب ممکن است منجر به خواب آلودگی و یا خستگی طی روز و در نتیجه اختلال عملکرد روزانه و کاهش کیفیت زندگی شوند.آپنه انسدادی حین خواب شایع ترین اختلال تنفسی حین خواب به شمار می رود که به علت تاثیر ناخوشایندی که بر روی خواب مبتلایان گذاشته و همچنین اختلال در اکسیژن شریانی ،باعث پیامد های ناگوار متعددی می شود. از جمله این پیامدهای ناگوار می توان به افزایش خطا و اشتباه طی فعالیت روزانه،تصادفات مرگبار، حوادث شغلی، سندرم متابولیک و بیماری های قلبی عروقی و حتی مرگ ومیر ناشی از سکته های قلبی و مغزی اشاره کرد.
یکی از مشکلات مهم،تاخیر در تشخیص این بیماری است.با وجود پیشرفت های پزشکی حدودا در 10% موارد آپنه انسدادی حین خواب تشخیص داده شده و درمان می شوند و در حدود 90% موارد بدون تشخیص می مانند.مهم ترین علائم این بیماری یعنی احساس خستگی و خواب آلودگی،تحریک پذیری،فشارخون بالا و غیره غالبا پزشک را به سمت بیماری های دیگر سوق می دهد و مهم ترین علامت بیماری یعنی خروپف شبانه و وقفه های تنفسی حین خواب به علت آن که در خواب بروز کرده و با بیداری برطرف می شوند،بیمار متوجه آن ها نشده و اطرافیان نیز غالبا این علائم را جدی نمی گیرند. از نظر شیوع 3-5% مردم دچار آپنه انسدادی هستند که 85% آن هارا بالغین مرد تشکیل داده و دو سوم مبتلایان چاق هستند.
با توجه به شیوع، پیامدهای ناگوار و مرگبار بودن برخی از این پیامدها، اهمیت این موضوع دوچندان می شود که می توان با درمان به موقع و درست از این خطرات جلوگیری کرد.
به همین دلیل در این کتاب در باب انواع تغییرات بیوشیمیایی در اختلالات تنفسی حین خواب و نحوه ی تشخیص و درمان مناسب آن بحث می شود.